14 februari 2018

BMW X4

BMW onthult nieuwe X4

14 februari 2018 - De nieuwe BMW X4 maakt zijn werelddebuut op de Autosalon van Genève, van 8 t/m 18 maart 2018. Dat markeert een nieuw hoofdstuk van het verhaal van de eerste Sports Activity Coupé in de premium middenklasse. Van de BMW X4 zijn al ruim 200.000 exemplaren verkocht. De tweede generatie van het model legt duidelijk het accent op sportiviteit en expressief design.
Ik wil van mijn auto af

De carrosserie van de nieuwe BMW X4 straalt kracht, wendbaarheid en zelfvertrouwen uit. De auto is ten opzichte van het uitgaande model in de lengte (+81 mm) en de breedte (+37 mm) gegroeid. Ook de wielbasis van de nieuwe BMW X4 is gegroeid (+54 mm). De hoogte is met 3 mm verminderd. Met zijn uitbundig vormgegeven en dynamisch gestrekte lijnen presenteert de nieuwe Sports Activity Coupé zich als een opvallend sportief lid van de BMW X familie.

BMW X4

De xLine-, M Sport X- en M Sport-uitvoeringen bieden veel personalisatiemogelijkheden. De BMW X4 is voor het eerst ook leverbaar met exclusieve opties uit de BMW Individual-portfolio, waarmee de auto verregaand is aan te passen aan de persoonlijke smaak van de eigenaar.

Uitgebreid motorengamma van drie benzine- en drie dieselmotoren. Vermogens uiteenlopend van 135 kW (184 pk) tot 265 kW (360 pk). Brandstofverbruik gecombineerd: 5,4-9,0 l/100 km, gecombineerde CO2-emissie: 142-209 g/km. De aandrijfkracht wordt op de vier wielen overgebracht via een achttraps Steptronic automaat en xDrive vierwielaandrijving (beide standaard op elke uitvoering van de BMW X4).

Er zijn twee BMW M Performance versies leverbaar: de BMW X4 M40i en de BMW X4 M40d zijn voorzien van uitzonderlijk krachtige motoren en specifieke, aan deze versies voorbehouden design- en uitvoeringsdetails.

Het gewicht van de nieuwe BMW X4 is tot wel 50 kilogram lager dan dat van zijn voorganger. Dat is te danken aan de maatregelen in het kader van BMW EfficientLightweight. De nieuwe BMW X4 heeft de beste aerodynamica in dit segment: luchtweerstandscoëfficient (Cd) 0,30.

De nieuwste versie van het bedieningssysteem BMW iDrive en stembediening is standaard, Control Display met touchscreenfunctie en BMW gesture control optioneel. Geavanceerde rijhulpsystemen verhogen het comfort en de veiligheid. Optioneel is Driving Assistant Plus met Steering Assistant en Lane Control Assistant, en Lane Keeping Assistant met actieve bescherming tegen zijdelingse aanrijdingen.

WijKopenAutos.be
WijKopenAutos.be