15 juli 2010
 

BMW X3

BMW introduceert nieuwe X3

Autozine
15 juli 2010 | De nieuwe BMW X3 is de opvolger van een bestseller. Het design van de nieuwe BMW X3 combineert het typische karakter van een BMW X met een dynamisch gestrekt silhouet. De xDrive technologie van vierwielaandrijving belooft niet alleen een optimale trekkracht, maar werd ook specifiek geharmoniseerd om de rijdynamiek te verbeteren.
Ik wil van mijn auto af
Info

De nieuwe BMW X3 biedt een keuze uit twee krachtbronnen. De viercilinder diesel in de nieuwe BMW X3 xDrive20d ontwikkelt een maximumvermogen van 135 kW/184 pk, 5 kW meer dan zijn voorganger. Tegelijkertijd is het gemiddelde brandstofverbruik volgens de EU-testcyclus 14 procent gedaald tot 5,6 liter/100 km. De nieuwe BMW X3 xDrive35i wordt aangedreven door een zescilinder-in-lijn benzinemotor van 225 kW/306 pk.

BMW

De nieuwe BMW X3 xDrive35i is standaard uitgerust met een automatische 8-versnellingsbak. Deze optie is voor de BMW X3 xDrive20d beschikbaar als alternatief voor de standaard manuele zesversnellingsbak.

De automatische versnellingsbak wordt voor het eerst gecombineerd met een Auto Start Stop functie. Aan kruispunten of in de file wordt de motor automatisch uitgeschakeld. Zodra de bestuurder het rempedaal loslaat, slaat de motor weer aan. Als de Auto Hold functie is ingeschakeld, volstaat het om het gaspedaal licht in te drukken.

De Auto Start Stop functie behoort ook tot de standaarduitrusting van de X3 xDrive20d met manuele versnellingsbak. De wagen is ook met een Shift Point Display uitgerust. Voorts draagt ook de uitrusting in alle modelvarianten, waaronder Brake Energy Regeneration, EPS Electric Power Steering, naar behoefte inschakelbare hulpsystemen, intelligente lichtgewicht constructie en banden met verminderde rolweerstand bij tot een verlaging van het brandstofverbruik en de emissie.

De nieuwe BMW X3 is standaard uitgerust met de permanente vierwielaandrijving BMW xDrive. Dit elektronisch gestuurd systeem zorgt voor een variabele verdeling van het aandrijfkoppel over de vooras en de achteras. De regeleenheid, die in verbinding staat met de DSC Dynamic Stability Control, onderdrukt al in een vroeg stadium elke neiging tot overstuur of onderstuur door snel en precies te reageren.

Met behulp van geavanceerde fijnregeling om de rijdynamiek te verbeteren optimaliseert de intelligente vierwielaandrijving niet alleen de tractie, maar vooral ook het rijgedrag in bochten. Ook in gelijkmatige bochten wordt een hoger aandeel van het aandrijfkoppel naar de achterwielen overgebracht. De als optie verkrijgbare Performance Control maakt de BMW X3 nog wendbaarder. Door het achterwiel aan de binnenkant van de bocht doelgericht af te remmen en de aandrijfkracht gelijktijdig te verhogen krijgt de wagen een uitzonderlijk wendbaar stuurgedrag. Dat leidt volgens BMW tot betere dynamische eigenschappen in bochten en de best mogelijke trekkracht.

Dynamic Damping Control is als optie verkrijgbaar voor de nieuwe BMW X3. De elektronisch gestuurde schokdempers passen zich aan het wegdek en de rijstijl van de bestuurder aan. De bestuurder kan de eigenschappen van de regeling van de schokdempers beïnvloeden met behulp van het Dynamic Control systeem. Deze functie is voor het eerst verkrijgbaar voor een BMW X model en laat de bestuurder met een knop op de middenconsole kiezen tussen de programma's 'NORMAL', 'SPORT' en 'SPORT+'. Deze programma's passen behalve de eigenschappen van de schokdempers ook de reacties van het gaspedaal en de motor, de karakteristiek van de stuurbekrachtiging, de reactiedrempels van DSC en – afhankelijk van de gewenste opties – het schakelgedrag van de automatische versnellingsbak aan.

Voor de opties kan onder meer worden gekozen uit automatische airconditioning met 2-zoneregeling, een panoramisch dak, hoogwaardige audiosystemen, het navigatiesysteem Professional met opslag op harde schijf, automatische bediening van de kofferklep en een trekhaak met elektronisch zwenkende kogelkop. De nieuwe BMW X3 kan onder meer worden uitgerust met de systemen Head-Up Display, Adaptive Headlights met hoekverlichting, High Beam Assist, Cruise Control met remfunctie (standaard voor de BMW X3 xDrive35i) en een achteruitrijcamera met Top View.

De nieuwe BMW X3 wordt in de BMW fabriek van Spartanburg gebouwd volgens de kwaliteitsnormen van de BMW Group. Met de productie van de modellen BMW X5 en BMW X6 is deze vestiging in de Amerikaanse staat Carolina binnen het wereldwijde productienetwerk van de BMW Group uitgegroeid tot het gespecialiseerde centrum voor BMW X modellen.

MeFirst
eCall vanaf 31 maart verplichteCall vanaf 31 maart verplicht
28 maart 2018
BMW onthult nieuwe X4BMW onthult nieuwe X4
14 februari 2018
Rijschool Mercator biedt elektrische lesRijschool Mercator biedt elektrische les
8 februari 2018
BMW 2-Reeks Tourer ondergaat faceliftBMW 2-Reeks Tourer ondergaat facelift
10 januari 2018