30 november 2017
Nieuws

BMW i8 Roadster

BMW i8 nu ook als roadster

30 november 2017 - De BMW i8 is voortaan beschikbaar in twee carrosserievarianten. De nieuwe BMW i8 Roadster en de vernieuwde i8 Coupé zijn klaar voor productie. Beide plug-in hybride modellen bieden verder doorontwikkelde BMW eDrive technologie voor een groter rijbereik en meer puur elektrische rijtijd. De wereldpremière van de BMW i8 Roadster vindt plaats op de Los Angeles Auto Show in december 2017. De nieuwe BMW i8 Coupé plant zijn wereldpremière in Detroit (NAIAS) op 15 januari en zal die dag aansluitend in Europese première onthuld worden op de stand van BMW op het Autosalon van Brussel. De marktintroductie start in mei 2018.

De nieuwe BMW i8 Roadster staat voor een innovatieve expressie van vrijheid: open rijden in een compromisloze, sportieve tweezitter - na het indrukken van de eDrive knop in alle stilte en geheel emissievrij bij snelheden tot 120 km/u. Verleidelijk en krachtig design met een elegant dynamisch en langgerekt silhouet met een visueel laag zwaartepunt.

BMW i8

De unieke LifeDrive voertuigarchitectuur en de BMW i vormtaal zijn overgenomen voor dit fascinerende roadster-concept. Verstevigingselementen in de carrosserie en in de vleugeldeuren zijn kenmerken van de lichtgewichtconstructie van BMW i modellen. Het voorruitframe is eveneens gemaakt van met koolstofvezel versterkt kunststof (CFRP). De i8 Roadster is daardoor slechts ongeveer 60 kilogram zwaarder dan de i8 Coupé.

De softtop bestrijkt een groot deel van de passagiersruimte en is voorzien van een uniek mechanisme. De volledige elektrisch bedienbare kap opent en sluit in 15 seconden met een druk op een schakelaar. Dat kan bij snelheden tot 50 km/u. De softtop vouwt zich op in een ruimtebesparende verticale positie, waardoor achter de stoelen nog zo'n 100 liter extra opbergruimte is ontstaan.

Het plug-inhybride aandrijfsysteem is voorzien van geoptimaliseerde BMW eDrive technologie. De capaciteit van de afzonderlijke cellen van de lithium-ion-batterij is gestegen van 20 naar 34 Ah en de totale opslagcapaciteit van 7,1 naar 11,6 kWh. Het vermogen van de elektromotor is met 9 kW (12 pk) toegenomen naar een maximum van 105 kW (143 pk). Dat heeft geresulteerd in een dynamischer rijgedrag en beduidend meer mogelijkheden om emissievrij te rijden. Met alleen de elektromotor is nu een snelheid mogelijk van 105 km/uur (voorheen 70 km/uur). Door een druk op de eDrive knop stijgt de puur elektrische topsnelheid naar 120 km/uur. De elektrische range is 53 kilometer voor de i8 Roadster en 55 kilometer voor de i8 Coupé.

BMW i8

De driecilinder benzinemotor levert onveranderd een maximumvermogen van 170 kW (231 pk). De motorakoestiek en de emissies zijn geoptimaliseerd dankzij een geïntegreerd partikelfilter. Gecombineerd brandstofverbruik: 2,1 l/100 km (i8 Roadster) en 1,9 l/100 km (i8 Coupé. CO2-emissie van benzine: 46 g/km (i8 Roadster) en 42 g/km (i8 Coupé).

Dankzij deze nieuwe batterijcapaciteit voldoen zowel de i8 Roadster als de i8 Coupé aan de nieuwe Belgische fiscale richtlijn van de batterijopslagcapaciteit van minstens 0,6 kWh/100 kg. De BMW i8 Coupé zal volgens de huidige beschikbare technische info en fiscale richtlijnen ook vanaf 2020 100% aftrekbaar zijn, voor de i8 Roadster gaat het om 98% aftrekbaarheid.

De i8 Roadster heeft een modelspecifieke afstemming van vering, demping en Dynamic Stability Control. Beide modelvarianten hebben standaard Dynamic Damper Control. De i8 Roadster is standaard voorzien van exclusieve lichtmetalen 20-inchwielen in dubbelspaaksdesign. Elk wiel weegt circa een kilogram minder dan de lichtste wielen die tot dusver leverbaar waren.

BMW i8

De standaarduitrusting voor beide modellen omvat onder meer het navigatiesysteem Professional, BMW Display Key, Driving Assistant inclusief Surround View en een mode 2-laadkabel. Menustructuur in tegeldesign in de Control Display met live mode. Opties zijn onder meer BMW Head-Up Display met modelspecifieke content, niet-verblindend BMW Laserlight met BMW Selective Beam en akoestische voetgangerswaarschuwing.

ConnectedDrive Services zijn standaard. De persoonlijke mobiliteitsassistent van BMW Connected maakt een hoge mate van connectiviteit mogelijk tussen auto en de digitale wereld van de rijder. Nieuwe diensten zijn intelligente routeplanning (dat tijd voor stops bij oplaadpunten en tankstations meeneemt in de berekeningen), het delen van de huidige tripstatus en zeer gepersonaliseerde weergavemogelijkheden in de auto.