14 oktober 2015
Nieuws

BMW M2

BMW introduceert nieuwe M2

14 oktober 2015 - BMW M GmbH stelt de nieuwe BMW M2 voor. De M2 is hekenbaar aan zijn zescilinder- in-lijn motor, vinnige achterwielaandrijving, lichte aluminium M sportophanging en extraverte vormgeving. De nieuwe BMW M2 Coupé is niet alleen de rechtstreekse opvolger van de 1-Reeks M Coupé, maar ook, in zijn onderliggende filosofie, een nazaat van de originele E30 BMW M3 en de BMW 2002 turbo.
Autoparts

Al bij de eerste oogopslag wordt duidelijk dat de nieuwe BMW M2 Coupé tot de BMW M familie behoort, met een vormgeving die ook zijn dynamische kwaliteiten in de verf zet. Geïnspireerd door modellen uit het verleden van BMW in de autosport maakt de nieuwe M2 Coupé geen geheim van zijn buitengewoon prestatiepotentieel. De lage voorschort met brede luchtinlaten, gespierde flanken met kenmerkende M kieuwen, BMW aluminiumvelgen van 19 inch in het vertrouwde M dubbelspaakdesign en de lage, brede achterkant met specifiek uitlaatsysteem met dubbele M uitlaatpijp spelen hierbij stuk voor stuk een rol.

BMW 2-Reeks Coupe (2014 - 2021)

Het karakter van BMW M wagens is ook terug te vinden in het design van het interieur. Het alcantara van de deurpanelen en de middenconsole straalt samen met poreuze koolstofvezel onstuimige sportieve aspiraties uit, nog versterkt door blauwe contrastsiernaden en M logo's in reliëf op bepaalde details. Sportzetels, een M sportstuur en een M versnellingspook zorgen ervoor dat bestuurders van de BMW M2 hun wagen steeds volkomen onder controle hebben.

De nieuw ontwikkelde zescilinder-in-lijn motor van drie liter in de nieuwe BMW M2 maakt gebruik van geavanceerde M TwinPower Turbo-technologie om een vermogen van 272 kW/370 pk te ontwikkelen bij 6.500 t/min (gecombineerd: 8,5 l/100 km; CO2 emissie gecombineerd: 199 g/km).

BMW 2-Reeks Coupe (2014 - 2021)

Het maximumkoppel van 465 Nm kan met overboost kortstondig worden verhoogd tot niet minder dan 500 Nm. Dankzij dit alles accelereert de nieuwe BMW M2 Coupé met als optie verkrijgbare 7-traps M versnellingsbak met dubbele koppeling (M DCT) en Launch Control in 4,3 seconden van 0 tot 100 km/u. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/u.

De 7-traps M versnellingsbak met dubbele koppeling (M DCT) met Drivelogic, als optie verkrijgbaar, schakelt snel maar zonder onderbreking van de trekkracht. Daarnaast is een uitgebreide reeks rijhulpsystemen en mobiliteitsdiensten van BMW ConnectedDrive beschikbaar. De als optie verkrijgbare ConnectedDrive Services vormen de basis voor de uitgebreide communicatiemogelijkheden van de wagen en maken ook het gebruik van innovatieve apps mogelijk, die met de BMW ConnectedDrive technologie naadloos in de wagen zijn geïntegreerd.

BMW 2-Reeks Coupe (2014 - 2021)

Zo kan de bestuurder bijvoorbeeld met de GoPro App snelle ronden op het circuit opnemen via een actiecamera op het dashboard, met behulp van de iDrive Controller en het Control Display. Ondertussen kan de persoonlijke rijstijl van de bestuurder naar wens worden geanalyseerd met de M Laptimer App. Informatie over snelheid en rempunten kan gemakkelijk worden gedeeld via e-mail of Facebook.

Ik wil van mijn auto af
WijKopenAutos.be