10 januari 2018
BMW 2-Reeks Active Tourer (2014 - 2021)
Nieuws

BMW 2-Reeks Active Tourer (2014 - 2021)

BMW 2-Reeks Tourer ondergaat facelift

10 januari 2018 - De BMW 2-Reeks heeft een facelift ondergaan. De gefacelifte BMW 2 Reeks Active Tourer en BMW 2 Reeks Gran Tourer beleven vandaag hun wereldpremi√®re op het Autosalon van Brussel. Beide wagens zijn vanaf maart 2018 leverbaar in Belgi√ę en Luxemburg.
Ik wil van mijn auto af

De vernieuwde voorzijde met de brede luchtinlaat en opvallende nierengrille accentueert de sportief-elegante uitstraling van de auto's. De eveneens nieuw vormgegeven achterbumper met grotere uitlaatuiteinden (twee uitlaten voor alle viercilinderversies) benadrukken de breedte van de auto. Met het nieuwe M Sport pakket hebben de BMW 2 Reeks Active Tourer en BMW 2 Reeks Gran Tourer een opvallend sportief design.

BMW 2-Reeks Active Tourer (2014 - 2021)

Twee nieuwe carrosseriekleuren (Jucaro Beige en Sunset Orange) en zes nieuwe designs voor de optionele lichtmetalen wielen bieden extra mogelijkheden voor personalisatie (via BMW Aftersales als accessoire). Exclusieve materialen en nieuwe stoelbekleding geven het interieur extra stijl. De versies met de zeventraps Steptronic transmissie met dubbele koppeling of de achttraps Steptronic transmissie zijn voorzien van een nieuwe elektronische keuzehendel.

Nieuw design voor de optionele koplampen met LED-technologie en de adaptieve koplampen met LED-technologie en niet-verblindend grootlicht. De kenmerkende dubbele koplampen, nu zeshoekig van vorm, geven het front een moderner en opvallender aanzien. Ook nieuw: de vormgeving van de optionele mistlampen met LED-technologie aan de voorzijde.

De nieuwste generatie benzine- en dieselmotoren is aangepast voor een lager verbruik, onder meer de nokkenas, het koelsysteem, de distributie en de turbo's. De motoren in de nieuwe 2-Reeks Active Tourer leveren vermogens van 80 tot 170 kW (109 tot 231 pk), die in de nieuwe BMW 2 Reeks Gran Tourer van 80 tot 141 kW (109 tot 192 pk). Het gecombineerde brandstofverbruik van het nieuwe BMW EfficientDynamics motorengamma varieert van 4,3 tot 6,4 l/100 km, wat neerkomt op een CO2-emissie van 112-147 g/km.

Vanaf maart 2018 zijn alle dieselmotoren voorzien van technologie om de uitlaatgassen te reinigen, zoals een dieselpartikelfilter, een stikstof-absorptiekatalysator en een SCR-systeem (Selective Catalytic Reduction), dat een ureumoplossing (AdBlue) inspuit om stikstofoxides in de uitlaatgassen van de auto te reduceren. Alle viercilinderdiesels zijn nu voorzien van BMW TwinPower Turbo technologie met twee turbo's.

De plug-inhybride BMW 225xe iPerformance Active Tourer heeft een puur elektrische actieradius van 41 à 45 kilometer, een systeemvermogen van 165 kW (224 pk) en een gecombineerd verbruik van 2,3-2,5 l/100 km en een CO2-emissie van 52-57 g/km).

Voor het eerst is ook een zeventraps Steptronic transmissie met dubbele koppeling leverbaar in beide modellen, naast de achttraps Steptronic en de handmatig te bedienen zesversnellingsbak. De 220i versies zijn standard uitgerust met de zeventraps Steptronic transmissie met dubbele koppeling, de 225i xDrive en 220d versies met de achttraps Steptronic.

WijKopenAutos.be
WijKopenAutos.be