2 juli 2007
Nieuws

BMW 1-Serie Coupe

BMW introduceert 1-Serie Coupe

2 juli 2007 - Met de toevoeging van een derde carrosserievariant breidt BMW de BMW 1 Reeks verder uit. Behalve als drie- en vijfdeurs hatchback is de BMW 1 Reeks vanaf november ook leverbaar als Coupé.

Met een onderstel dat is gebaseerd op dat van de BMW 1 Reeks 3- en 5-deurs, belooft ook de Coupé zich met een sportief rijgedrag. Behalve de wielophanging zorgen hulpsystemen als Dynamic Stability Control, Dynamic Traction Control, Electric Power Steering en het optionele Active Steering ervoor dat de bestuurder zijn voertuig zelfs in de meest kritische situaties onder controle houdt. De 123d en 135i zijn bovendien voorzien van een elektronisch sperdifferentieel, wat zorgt voor extra tractie bij het accelereren uit bochten.

BMW 1-Reeks Coupe

Onder de motorkap van het topmodel ligt een 3,0 liter zescilinder motor met een vermogen van 306 pk (225 KW) en een koppel van 400 Nm. Dankzij technieken als High Precision Injection en Twin Turbo technologie levert deze motor prima prestaties: een topsnelheid van 250 km/u en een acceleratie van 0 tot 100 km/u in 5,3 seconden.

Geheel in lijn met het EfficientDynamics programma zijn alle varianten van de nieuwe BMW 1 Reeks Coupé uitgerust met functies als Brake Energy Regeneration en een automatische Start/Stop functie die vooral in druk stadsverkeer zijn nut bewijst. Voor de BMW 135i Coupé betekent dit, gezien de prestaties, een relatief gunstig brandstofverbruik van gemiddeld 9,2 l/100 km. Als topmodel in de reeks onderscheidt de BMW 135i Coupé zich uiterlijk van de andere varianten door het speciaal ontwikkelde M aerodynamica pakket.

BMW 1-Reeks Coupe

De twee dieselvarianten van de nieuwe BMW 1 Reeks Coupé beschikken beide over een dieselmotor van de nieuwste generatie, uiteraard met roetfilter. De nieuw ontwikkelde viercilinder krachtbron van de BMW 123d Coupé heeft een cilinderinhoud van 1.995 cc en een vermogen van 204 pk (150 kW). Belangrijk is ook dat het maximum koppel van 400 Nm beschikbaar is bij 2.000 tpm. Het brandstofverbruik bedraagt 5,2 l/100 km, met een CO2-emissie van 138 g/km.

De BMW 120d Coupé is voorzien van een 2,0 liter viercilinder met een vermogen van 177 pk (130 kW) en een koppel van 350 Nm. De topsnelheid bedraagt 228 km/u en een acceleratie van 0 tot 100 km/u kost 7,6 seconden. Een gemiddeld brandstofverbruik van 4,8 l/100 km en een CO2-emissie van 128 g/km maken de BMW 120d Coupé tot de schoonste uitvoering van de reeks.

BMW 1-Reeks Coupe

Op de optielijst staan onder andere bi-xenon koplampen met adaptieve bochtverlichting, om rijden in het donker veiliger te maken. Het eveneens optionele iDrive bedieningsconcept zorgt in het interieur voor nog meer gebruiksgemak, zeker als wordt gekozen voor de combinatie met bijvoorbeeld spraakbediening en een navigatiesysteem. Sportief georiënteerde autoliefhebbers kunnen de standaarduitrusting uitbreiden met verschillende accessoires van BMW M GmbH. Zo omvat het M Sports Package stevige sportstoelen met een sportieve bekleding (optioneel in leder) en lichtmetalen velgen in het formaat 17 of 18 inch. Ook kan worden gekozen voor een M sportonderstel om het rijgedrag van de BMW 1 Serie Coupé aan te scherpen.