10 januari 2018

Audi e-tron

Audi opent pre-reservaties voor elektrische wagens

10 januari 2018 - Tijdens de persconferentie op het Autosalon van Brussel op 10 januari, kondigt Audi Import een online pre-reservatiesysteem aan voor de 100% elektrische Audi e-tron en Audi e-tron Sportback. De productie van de Audi e-tron, een SUV die zich qua formaat positioneert tussen de Audi Q5 en Audi Q7, start dit jaar nog. Vanaf 2019 wordt de productie van een tweede volledig elektrisch model opgestart: de Audi e-tron Sportback. Dit model is een grote coupé in hetzelfde segment als de Audi A7 Sportback. Beide modellen worden gebouwd in de Brusselse vestiging van het merk, Audi Brussels. Het is een primeur dat een constructeur zowel de batterijen als het model zelf produceert.

Het online pre-reservatiesysteem in België voor de Audi e-tron en Audi e-tron Sportback opent op 10 januari om 10u00. Geïnteresseerden kunnen een e-tron pre-reserveren op de website www.audi.be onder de tab 'e-tron'. Een reservatiekost van €2.000 (btw inclusief), die in mindering wordt gebracht wanneer de wagen besteld wordt, is vereist om de reservatie te valideren. Klanten met een uniek reservatienummer worden als eersten in België gecontacteerd om hun Audi e-tron of Audi e-tron Sportback te configureren. Bovendien worden zij als eerste op de hoogte gehouden van het allerlaatste nieuws over de Audi e-tron en worden zij uitgenodigd voor verschillende exclusieve e-tronevenementen in de loop van 2018.

Audi

"Wij merken dat nieuwe mobiliteit en alternatieve brandstoffen onze klanten bezighoudt. Sinds de voorstelling van het studiemodel van de Audi e-tron quattro in Frankfurt in 2015 merken wij dat er veel interesse is in onze elektrische wagens. Wij hebben dan ook hoge verwachtingen voor deze modellen. Als Belgische invoerder zijn wij uiteraard bijzonder trots dat deze elektrische modellen in Brussel gebouwd worden. Het is bovendien de eerste keer dat een constructeur zowel de batterijen als het model zelf produceert, waardoor Audi Brussels een referentie wordt binnen de Volkswagen Group. Hierdoor geeft Audi AG blijk van vertrouwen in de 3.000 werknemers die bij Audi Brussels werken. Zij zullen actief vormgeven aan de toekomst van onze elektromobiliteit.", zegt Stefan Kerckhoven, Brand Director van Audi Import.

Audi heeft aangekondigd dat tegen 2025 een op de drie Audi's elektrisch zal zijn. En nog voor deze datum zal het meer dan 20 volledig of gedeelte geëlektrificeerde modellen in het gamma tellen, waaronder plug-inhybrides en 100% elektrisch aangedreven modellen.