3 maart 2020
Nieuws

Alpine A110

Nieuwe uitvoeringen voor Alpine A110

3 maart 2020 - Alpine, dat nieuwe stappen zet in zijn langetermijnplan, kondigt de lancering van de beperkte reeks A110 L├ęgende GT aan. De elegantste interpretatie van de A110 tot nog toe wordt onthuld aan de zijde van de A110 Color Edition 2020 en het personaliseringsprogramma Atelier Alpine.
Ik wil van mijn auto af

Met een productie van nauwelijks 400 exemplaren tilt de A110 Légende GT de A110 naar een hoger niveau door hem een uitzonderlijke elegantie te geven. Zijn op maat ontworpen stijlelementen voor interieur en koetswerk geven hem een geraffineerde en harmonieuze uitstraling. Het model zal worden aangeboden in drie kleuren: Argent Mercure (nieuw in het kleurenpalet van Alpine), Noir Profond en Bleu Abysse. De Alpine-logo's in de kleur bleek goud en de 18 duims lichtmetalen velgen Serac, eveneens afgewerkt in bleek goud, contrasteren op subtiele wijze met de drie koetswerkkleuren. De doorzichtige witte ledachterlichten onderscheiden de A110 Légende GT van de andere A110-versies.

Alpine A110

Als overgang tussen exterieur en interieur nodigen de Alpine-logo's op de deurdrempels met achtergrondverlichting de passagiers uit in het interieur. Daar werden de Sabelt-zetels met zes standen afgewerkt met warm, ambergeel leder, een kleur die op maat werd ontwikkeld en die aansluit bij het leder van de deurpanelen. Kastanjebruine stiknaden, een bijpassend monogram in het midden van het stuurwiel en accenten in koolstofvezel met een unieke middenconsole zorgt het plaatje met het productienummer voor een authentieke toets.

Om zijn geraffineerde GT-karakter te accentueren, wordt de A110 Légende GT aangeboden met een set gepersonaliseerde reiskoffers. De koffers van de driedelige set zijn afgewerkt in dezelfde kastanjebruine tint als de stiknaden en maximaliseren de beschikbare ruimte in de koffer achteraan. Een nieuw opbergvak tussen de zetels biedt bovendien plaats aan persoonlijke voorwerpen. Zoals elke Alpine is hij gezegend met een lichte structuur in aluminium, een centraal gelegen motor en een ophanging met dubbele driehoeken.

De 1,8 liter grote turbomotor levert een vermogen van 252 pk. Dankzij zijn pluimgewicht en zijn transmissie met dubbele koppeling heeft de A110 Légende GT genoeg aan 4,5 seconden voor de sprint van 0 tot 100 km/u en haalt hij een topsnelheid van 250 km/u. De actieve sportuitlaat, de Brembo-remschijven van 320 millimeter, de parkeersensoren, de achteruitrijcamera en het audiosysteem van Focal geven de A110 Légende GT een nauwkeurig rijgedrag en een uitzonderlijk gebruiksgemak in het dagelijkse verkeer.

De A110 Color Edition, die het unieke karakter van de A110 accentueert, is een nieuw programma dat elk jaar zal worden vernieuwd. Gedurende een beperkte periode zal er telkens een specifieke versie van de A110 worden aangeboden, die telkens een andere, unieke kleur krijgt. Het programma inspireert zich op de modewereld, waar de collecties elk seizoen worden vernieuwd. De A110 Color Edition 2020 werd afgeleid van de A110S en meet zich een emblematische kleur uit de Alpine-geschiedenis aan: Jaune Tournesol of zonnebloemgeel. Deze versie is vanaf nu verkrijgbaar tot het einde van het jaar. Daarna wordt deze pittige kleur definitief geschrapt uit het kleurenpalet van Alpine.

Dat resulteerde in een niet-metaalkleur die perfect contrasteert met de zwarte details van de A110S, zoals de Alpine-logo's en opschriften, de 18 duims lichtmetalen velgen GT Race en de ledlichtblokken vooraan. De remklauwen kregen een antracietkleurige afwerking. Het koolstofvezeldak is als optie verkrijgbaar om het contrast tussen de levendige lakkleur en de donkere stijlelementen te versterken.

De driekleurige interieur- en koetswerklabels van de standaard A110 worden op de A110 Color Edition 2020 vervangen door gele labels en labels in koolstofvezel. In het interieur vullen grijze stiknaden en een gele middelpuntmarkering op het stuur de koetswerkkleur harmonieus aan. Die koetswerkkleur komt bovendien terug in accenten op het Alpine-logo in de kuipzetels met vaste rugleuning van Sabelt. Een plaatje op de middenconsole geeft aan dat er van dit model slechts een beperkte reeks wordt gemaakt.

Net als bij de A110S is het volledige interieur van de A110 Color Edition 2020 bekleed met Dinamica- stof, die het een resoluut sportieve en hoogwaardige afwerking geeft. Deze nieuwe versie bouwt voort op de specificaties van de A110S, met inbegrip van de intense, 292 pk sterke motor en de onderstelafstelling. De A110 Color Edition 2020 werkt de sprint van 0 tot 100 km/u in 4,4 seconden af en haalt een topsnelheid van 260 km/u.

Drie nieuwe afwerkingen voor de velgen en vier nieuwe kleuren voor de remklauwen Met 29 nieuwe koetswerkkleuren, drie afwerkingen voor de velgen en vier kleuren voor de remklauwen zorgt het personaliseringsprogramma Atelier Alpine ervoor dat elke nieuwe A110 even uniek is als zijn eigenaar. De nieuwe lakkleuren inspireren zich op populaire oude kleuren van Alpine, die de kleurexperts van het merk opnieuw hebben samengesteld aan de hand van moderne ingrediënten en de allernieuwste lakprocedés.

Van discrete grijs- en wittinten over elegante metaalkleuren en krachtige niet-metaalkleuren tot erg levendige rood-, oranje- en blauwtinten: Alpine biedt A110-kopers voortaan een brede waaier aan mogelijkheden. Kopers kunnen hun wagen verder personaliseren door een keuze te maken uit de drie afwerkingen voor de velgen (Blanc Brillant, Noir Brillant en Or Vif) en een van de vier kleuren voor de remklauwen (lichtgrijs, fel rood, fel geel en bleek goud), die de reeds bestaande tinten aanvullen.

Het gamma personaliseringsopties stelt de kopers niet alleen in staat om hun A110 helemaal af te stemmen op hun persoonlijkheid, maar onderstreept ook het potentieel van de A110, die zowel een geraffineerde GT als een lichte en intense sportwagen kan zijn. In de loop der tijden zal het Atelier Alpine-programma verder worden ontwikkeld om klanten nog meer personaliseringsopties te bieden.

De oplage van de 29 nieuwe kleuren wordt strikt beperkt tot 110 wagens wereldwijd om de zeldzaamheid van elke afwerking te verzekeren. Om toe te zien op de naleving van de strengste kwaliteitsnormen, zullen deze wagens met de hand worden gelakt in een specifieke zone van de fabriek in Dieppe.

De A110 SportsX, die in februari 2020 voor het eerst werd onthuld ter gelegenheid van het Festival Automobile Internationale in Hôtel des Invalides te Parijs, put inspiratie uit het rijke rallyverleden van Alpine. Op het internationale salon van Genève 2020 wordt de A110 SportsX voorgesteld aan een breder publiek en bewijst hij eens te meer dat de A110 een onuitputtelijke bron van inspiratie is voor de ontwikkelingsteams van Alpine.

Net als de Berlinette A110, die in 1971 en 1973 de befaamde Monte Carlo Rally op zijn naam schreef, meet de A110 SportsX zich een breder koetswerk en een verhoogde bodemvrijheid aan. Deze uitzonderlijke creatie, die is ontsproten aan een gezamenlijke denkoefening van de ontwerp- en ontwikkelingsteams van Alpine, verkent een nieuw facet van de sportieve geest van de A110 aan de hand van een 80 millimeter breder koetswerk met een 60 millimeter hogere bodemvrijheid. Door voort te bouwen op de technische kenmerken van de A110 Pure, blijft de A110 SportsX trouw aan het DNA van Alpine: lichtheid en wendbaarheid ten dienste van het rijplezier.

WijKopenAutos.be
WijKopenAutos.be