1 februari 2018
Nieuws

Alpine A110

Alpine A110 is mooiste auto van 2018

1 februari 2018 - Het 33e Festival Automobile International in Parijs heeft de "Prijs voor de mooiste auto van het jaar" toegekend aan de nieuwe Alpine A110. De onderscheiding werd uitgereikt aan Carlos Ghosn, Algemeen Directeur van de Renault-groep.
Ik wil van mijn auto af

"Een sportief icoon zoals de A110 opnieuw lanceren is een erg boeiende uitdaging! Je moet trouw blijven aan de geschiedenis en tegelijk de huidige knowhow en technologie integreren. Het enthousiasme waarmee de nieuwe Alpine A110 wordt ontvangen, maakt ons bijzonder trots, zowel in Dieppe (Frankrijk), waar hij wordt gebouwd, als in de rest van de Renault-groep. Deze onderscheiding is dan ook een bekroning voor al onze teams en de energie die ze vijf jaar lang hebben geïnvesteerd om dit symbool van Franse uitmuntendheid en elegantie nieuw leven in te blazen," aldus Carlos Ghosn, Algemeen Directeur van de Renault-groep.

Alpine A110

Deze onderscheiding bekroont de teams van de Renault-groep voor de inspanningen die ze hebben geleverd om dit iconische merk uit het Franse autolandschap opnieuw te lanceren.

De nieuwe A110 is de eerste vrucht van de wedergeboorte van Alpine en blijft tegelijk trouw aan zijn DNA: een elegante en lichte sportcoupé die voorrang geeft aan wendbaarheid en rijplezier, zonder daarbij te raken aan het dagelijkse comfort. De tweezitscoupé met centraal achterin geplaatste motor onderscheidt zich door zijn lichte structuur uit aluminium en zijn complexe ophanging met dubbele driehoeken. De A110 "Première Édition" wordt aangedreven door een 1,8-liter viercilinder-turbobenzinemotor, goed voor 252 pk.

Deze titel is al de tweede onderscheiding die Alpine op minder dan twee maanden tijd in ontvangst mag nemen, na de "trofee voor de beste sportwagen van het jaar" van Argus.

WijKopenAutos.be