1 augustus 2005
Nieuws

Opel Astra TwinTop

Opel onthult Astra TwinTop

1 augustus 2005 - Na de lancering van de vijfdeurs Astra, de Astra Stationwagonbreak en GTC, stelt Opel het vierde Astra-model voor: de Astra TwinTop. Deze zal voor het eerst aan het publiek worden voorgesteld op de internationale autoshow van Frankfurt (17 tot 25 september). De vierzitter met elektrohydraulisch wegklapbaar stalen dak van de nieuwste generatie zal vanaf de lente van 2006 bij de Opel-verdelers in de showrooms staan.

De nieuwe Astra TwinTop onderscheidt zich in de eerste plaats door de werking van het driedelige daksysteem en zijn kofferruimte van ongeveer 440 liter. In cabrioconfiguratie blijft daar nog 200 liter van over. Een 'Easy Load'-functie maakt het geheel gebruiksvriendelijk: met een druk op de knop komen de horizontaal opgestapelde dakpanelen in de kofferruimte omhoog, zodat de kofferruimte toegankelijk is.

Opel Astra TwinTop

Op technisch gebied profiteert de coupe-cabrio van de troeven van de nieuwste Astra-generatie. Een van die troeven is het uitgebreide motorenpalet in dit segment, bestaande uit vier benzinemotoren (105 tot 200 pk) en de 150 pk sterke 1.9 CDTi common-rail turbodiesel met standaard Diesel Partikel Filter. De 200 pk sterke 2,0-liter Turbo is de top-of-the-line motor en haalt een topsnelheid van ruim 230 km/u. Opties zoals het adaptieve IDSPlus -chassis (Interactive Driving System) met elektronische dempersturing (CDC, Continuous Damping Control), Sport Switch en Bi-Xenon verlichting met dynamische bochtverlichting (AFL, Adaptive Forward Lighting) onderscheiden de nieuwe Astra TwinTop ten opzichte van zijn concurrenten.

De nieuwe Opel Astra TwinTop borduurt voort op een succesvolle traditie. In Europa kozen meer dan 55.000 klanten voor de vorige Astra Cabrio, die sinds 2000 bij het Italiaanse Bertone werd gebouwd. Van de eerste Astra Cabrio uit 1993 en de Kadett Cabrio uit 1987 werden in het totaal ruim 100.000 exemplaren verkocht. Met de Tigra TwinTop heeft Opel sinds september 2004 een coupe-cabrio met twee zitplaatsen en wegklapbare hardtop in het gamma. Daarvan werden al meer dan 41.000 exemplaren geproduceerd. De productie van de nieuwe Astra TwinTop gaat begin 2006 van start in de fabriek van Antwerpen, waar hij van dezelfde band zal rollen als de vijfdeurs Astra en de GTC.

Opel Astra TwinTop