maandag, 19 februari 2018
 

autonieuws

19 februari 2018

Volkswagen Touareg

Volkswagen Touareg

Volkswagen kondigt nieuwe Touareg aan

9 februari 2018 | Volkswagen zet het nieuwe autojaar in met de wereldpremiere van de nieuwe Touareg. Het vlaggenschip van het merk is de volgende mijlpaal in de grote modelcampagne van Volkswagen. De wereldpremiere van het topmodel vindt plaats in China, s werelds snelst groeiende SUV-markt en de grootste individuele afzetmarkt voor de autobouwer.

BMW i3

BMW i3

Rijschool Mercator biedt 100% elektrisch lesvoertuig aan

8 februari 2018 | De Vlaams-Brabantse rijschool Mercator zorgt er als een van de eerste Belgische rijscholen voor dat kandidaat-wagenbestuurders kunnen leren autorijden met een elektrische wagen. Daarmee biedt de rijschool een antwoord op de groeiende elektrificatie van het wagenpark en op de veranderende ambities van de aspirant-bestuurders. Leerlingen kunnen een of meerdere lessen volgen met de volledig elektrische en speciaal voor de rij-opleiding uitgeruste BMW i3.

Opel

Opel

Opel levert Black Editions

6 februari 2018 | De Opel Astra is nu sportiever, geraffineerder en persoonlijker dan gebruikelijk. Voor het eerst is het compacte model verkrijgbaar in twee kleuren, waarbij de zwarte lak voor het dak, de buitenspiegels en de lichtmetalen velgen opvallend contrasteert met de carrosseriekleur. De Opel Corsa en de Mokka X zijn eveneens te bestellen met dezelfde zwarte accenten voor het dak, de buiten-spiegels en de velgen. Ook op de vorig jaar gelanceerde Opel Crossland X en op de Opel Grandland X, die recent op de markt kwam, kent het lakwerk in twee kleuren veel bijval.

Alpine A110

Alpine A110

Alpine A110 is mooiste auto van 2018

1 februari 2018 | Het 33e Festival Automobile International in Parijs heeft de Prijs voor de mooiste auto van het jaar toegekend aan de nieuwe Alpine A110. De onderscheiding werd uitgereikt aan Carlos Ghosn, Algemeen Directeur van de Renault-groep.

Skoda Vision X

Skoda Vision X

Skoda kondigt Vision X aan

1 februari 2018 | Skoda presenteert tijdens de Autosalon van Geneve in maart 2018 het studiemodel VISION X. Met deze hybride conceptcar licht Skoda een tipje van de sluier op van een nieuw crossover-model, waarmee het merk zijn modelgamma verder gaat uitbreiden. De VISION X heeft alle karakteristieke eigenschappen van de bestaande Skoda SUV-modellen in zich verenigd.

CUPRA

CUPRA

CUPRA groeit uit tot zelfstandig merk

31 januari 2018 | Seat lanceert officieel het nieuwe merk CUPRA en stelt het bijhorende logo voor: een eerste vooruitblik op waar CUPRA voor zal staan. Op 22 februari, tijdens een presentatie-evenement, zal het nieuwe merk zijn officiele debuut maken. Na de onthulling zullen de eerste CUPRA-modellen begin maart tijdens de Geneva International Motor Show aan het grote publiek worden getoond.

Hyundai NEXO

Hyundai NEXO

Hyundai introduceert NEXO

24 januari 2018 | Tijdens een persconferentie op CES 2018 kondigde Hyundai Motor aan dat NEXO de naam wordt van zijn gloednieuwe elektrische brandstofcelauto en werden ook enkele Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) onthuld die het model nog autonomer doen rijden. De NEXO wordt het technologische vlaggenschip van het groeiende aanbod milieuvriendelijke Hyundai-modellen, waarmee het bedrijf aantoont dat het ernaar blijft streven om het meest gediversifieerde gamma aandrijfgroepen van de industrie te ontwikkelen in het CUV-segment (Crossover Utility Vehicle).

Audi e-tron

Audi e-tron

200 pre-reservaties voor Audi e-tron

23 januari 2018 | Tijdens de persconferentie op het Autosalon van Brussel op 10 januari, kondigde Audi Import een online pre-reservatiesysteem aan voor de 100% elektrische Audi e-tron en Audi e-tron Sportback. Al meer dan 200 geinteresseerden maakten een pre-reservatie.

Toyota

Toyota

Toyota ontwikkelt Safe and Sound app

19 januari 2018 | 23% van de jonge bestuurders (onder de 34 jaar) gebruikt minstens een keer per autorit zijn of haar smartphone. Bovendien krijgt een op de vijf nieuwe bestuurders volgens Cijfers Vlaamse Stichting Verkeerskunde en het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) een ongeval in het eerste jaar. Belangrijkste oorzaken: overdreven snelheid en smartphonegebruik. Om de ongerustheid op een speelse manier te verlichten, ontwikkelde Toyota de Safe & Sound-app, die jonge bestuurders in verlegenheid brengt wanneer ze te hard rijden of hun smartphone gebruiken.

Volkswagen Jetta

Volkswagen Jetta

Volkswagen introduceert nieuwe Jetta

18 januari 2018 | Volkswagen zet het automobiele jaar 2018 in met de wereldpremiere van de nieuwe Jetta in Detroit. Ter gelegenheid van de North American International Auto Show (van 14 tot en met 28 januari) stelt Volkswagen aan de Amerikaanse bezoekers en de internationale media, de zevende generatie voor van zijn wereldwijde bestseller.